keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku 18


Moi taas kaikki ihanat lukijani :)

Mun kameran laturi leikkii kuurupiiloa mun kanssa, eikä mulla oo hajuakaan minne se on piiloutunu, mutta jotta tästä ei tulisi näin lyhyt postaus, niin kerron tuleville nukkeilijoille vinkkejä ja pari asiaa mikä minut yllätti:

1. Nuken koko
Tä ei ehkä hetkauta kovin monia, mutta kun Melissa saapui, hämmästyin sitä kuinka iso se on! Kuvissa se nimittäin näyttää kieltämättä isolta, mutta nukkehan on suorastaan jättimäinen xD
2. Erinomainen kuva on harvinaisuus
Useimmat kuvat ovat sellaisia ihan hyviä. Valaistuksen pitää olla just, eikä melkein. Hyvä kamera auttaa paljon, esim laatua, mutta kokemus tekee kuvista parempia. 
3. Blogin pitämiseen pitää omistautua.
Luulin, että kun hankin nuken ja teen blogin, sen pitäminen on ihan helppoa. Olin väärässä! Ensinäkin nuken kuvaamiseen tarvitsee valoa. Sisällä on lähes mahdotonta kuvata. Sinun pitää olla valmis menemään -20 asteeseen kuvaamaan, jotta saat edes jotain blogiisi. 
4. Nukkea on vaikea astettaa.
Komppaan nyt vähän edellistä, mutta kun minulla ei ollut vielä nukkea, luulin, että nuken voi periaatteessa vain laittaa johonkin istumaan ja ottaa kuvan. Ei. Ensin pitää asettaa se istumaan. Nuken pää painaa, joten sinun on pakko laittaa se nojaamaan johonkin tai sitten asetat sitä niin kauan kunnes se pysyy pystyssä. Olet ottamassa kuvaa. Huomaat että toinen käsi vammaa, esim on epäaidon näköinen. Alat laittaa kättä järkevämmin ja hups. Nukke kaatuu. Taas asettelmaan ja toistaan kaikki mikä tossa yläpuolella lukee. Saat yhden onnistuneen kuvan. Ja sitten seuraava asento. Ps: Nukkea on vaikea saada seisomaan.
5. Nukkeiluun menee järjettömästi rahaa.
Ajattelet: "Okei. Mä pystyn just ja just maksaa sen sata euroo, että saan nuken." Sit saat sen ja oot nii happy! Mutta. Kun oot pari kertaa käyny kuvaamassa, haluat obitsun jotta saat parempia asentoja. Sinne meni noin 20e. Nukke alkaa pikku hiljaa näyttämään massalta, kun kaikilla on samanlainen. Haluat sille uudet chipsit ja peruukin. Sinne meni jo 30e. Peruukki ei sovi. Taas 20e. Vahingossa tiputat nuken ja sen huuleen tulee valkoinen jälki. Päätät vähän kustomoida sitä, kunnes tajuat ettet osaa ja lähetät sen kustomoitavaksi. Sinne meni taas 20e. 
6. Nukkeilu into saattaa laskea.
Tämä on minulle vähän liian tuttu. Joskus vain tulee sellaisia tapauksia, ettei millään jaksaisi mennä kuvaamaan ja sitten harmittaa, että olet tuhlannut rahaa, ja lukijat odottaa ja tulee stressi. (Usko tai älä.)
Onneksi se on useimmiten ohi menevää.

~ ~ ~

En yleistä!
Tulipa negatiivinen lista :D 
Mutta tässä tämmöisiä vinkkejä ja muuta.
Nuket on ihania ja arvokkaita eikä tätä harrastusta voi vihata ♥

Onko teillä tämän tyylisiä havaintoja? 

5 kommenttia:

 1. Ooo fiksua tekstiä! Ja pitäähän miitteihinkin olla rahaa. Ja ei kannata ikinä ostaa päivän ideana nukkea. Itse näin nuken ekaa kertaa youtubesa 2010, ja tajusin etta liian kallis. Nyt sain viimekesänä ekan nuken. Ja kaapissa suuri rakkaus odottaa joulua! (Tuttu tunne?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin laittaa ton miitti jutun, mut ei miitteihin aina mee rahaa, nii..

   Mut todella tuttu tunne. Mun yks kaveri kiinnostu joskus pullipeista ja olin heti sillee "tosi söpöjä, mutta ei koska hinta." Sit jossai kohtaa vaa kolahti ja puolen vuoden vinkuminen vanhemmilta ja 2 vuotta nyt Mistyn tulosta :3

   Poista
 2. Toi on totta! Tässä kahden vuoden aikana olen nuo asiat oppinut.
  Mä sain ekan nukkeni sinäänsä yllättävän helposti ja toisen. Nyt kolmannen vinkumisessa on mennyt toivottomaan tilaan..

  Itse kärsin 6 kohdasta nyt todella kovasti... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii :( Toivottavasti menee kohta ohi. Ja onnea kolmannesta nukesta! Jos sellaisen saat ;)

   Poista
 3. On ainakin se asettelu tuttu juttu! Jotain pitää laittaa paremmin ja sit nukke luiskahtaa selälleen... Mutta on nuket ihania! <3

  VastaaPoista